Dr. Barta József kardiológia magánrendelése

Kardiológus magánrendelés a városi szakrendelés főorvosától Pécsen. Szakterületem a mellkasi fájdalom, koszorúér- és billentyű betegségek gyanúja miatti kivizsgálás, gondozás, műthetőség megítélése. Vérnyomás beállítás, fulladás, lábdagadás, fáradékonyság okának kiderítése, de az állapot felmérés, az egészséges életmódra oktatás, családi terheltség miatt kivizsgálás is. Nagy tapasztalattal rendelkezem a szívultrahang, a terheléses EKG, 24 órás EKG és vérnyomás értékelésében.

Profil kép

Profil kép

Logó

Szakrendelés logó

A szívbetegségről

2014.04.21. 12:03 Barta József

Napjainkban rettegett kórja a szív és érrendszeri betegség, ezek jelentik a legnagyobb veszélyt hazánk felnőtt korú lakosságára is.

Mik azok a jelek, tünetek, amelyek felhívhatják az Ön figyelmét arra, hogy forduljon orvoshoz, mert szívbetegségben szenvedhet:

Időszakos mellkasi/szívtáji szorító fájdalom

rendetlen vagy szapora/heves szívverés érzés

fáradékonyság, fizikai terhelhetőség csökkenés,

nehézlégzés (fulladás) vagy köhögés

lábdagadás

gyakori éjszakai vizelés

ájulás érzés, eszméletvesztés

Főleg ha mindezek mellé még rizikó faktorokkal jelentkezik, akár a lent felsoroltak közül több is:

magas vérnyomás,

cukorbetegség

vesebetegség

(verő- ill. agy)érbetegség

dohányzás

mozgásszegény életmód

magas vérzsír (koleszterin, triglicerid) és/vagy húgysav szint

testsúlyfölösleg

fokozott stressz

családi terheltség

 

Fenti tényezők akár egyike is hosszú távon szívbetegség kialakulását eredményezi. A szívbetegségek korai felismerése és kezelése javíthatja az Ön életminőségét és meghosszabbíthatja életét.

Ajánlott tehát kardiológiai vizsgálat azoknak, akik panaszosak, rizikó faktorral élnek, teljesítőképességüket meg szeretnék őrizni és el szeretnék kerülni a súlyos betegségek váratlan bekövetkeztét. Mindenkinek, aki felelősségteljesen gondol a jövőjére és aki nem akar a hosszú várólisták végére kerülni.

komment

süti beállítások módosítása